Doğal Öksürük Şurubu Tarifi

 

Bugünlerde grip salgını var. Özellikle kalabalık ortamlarda çalışanlar ve kalabalık sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin gribe yakalanma riskleri daha fazla. Bu yüzden kendimize çok daha iyi bakmalıyız.

Gribe yakalandıysak veya üşütüp öksürmeye başladıysak da hemen bir öksürük şurubu alıp içmeden önce evde kendimizin de yapabileceği bitkisel öksürük şuruplarını denemekte fayda var. Uzmanların söylediğine göre öksürük şuruplarında faydasının yanında zararlı maddeler de bulunuyor. Hem de bu öksürük şuruplarını çocuklarımıza da yediriyoruz.

Öksürük şurubu için 1 litre su kullanacağız. İçine bir tutam papatya otu, bir tutam hatmi çiçeği, bir dal tarçın, çok küçük bir dal zencefil. Suyun içinde hepsini kaynatın. Kaynayınca içine limon suyu ve bir miktar bal koyun. Bu karışımı cam bir kavanoza koyun.

Tadının güzel olmasını beklemeyin. Zira hazır öksürük şuruplarının da tatları güzel olmuyor. İçinizi biraz yakacak. Endişe etmeyin. Bu karışımdan yetişkinler günde 1 çorba kaşığı, küçükler ise günde 1 tatlı kaşığı içebilirler. 1 yaşından küçüklere içirilmesi tavsiye edilmez.

Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir