Dilan Polat’ın Hastalığı Ne?

Son günlerde gündemden hiç düşmeyen bir isim olan Dilan Polat, zor günler geçiriyor. Hem sosyal medya fenomeni hem de bir iş kadını olan Polat, çektiği ağrılar sebebiyle doktor kontrolünden geçmeye karar vermişti. Kan tahlillerinin sonucunda “lupus hastalığı” çıktığını takipçileri ile paylaştı.

Ekran goruntusu 2023 10 03 215423

Dilan Polat’ın Lupus hastalığı nedir?

Kelebek hastalığı (Lupus) ya da tam adıyla Sistemik Lupus Eritematozus vücutta pek çok organı birden tutan romatizmal bir hastalıktır. Yüzde kelebek tarzında kırmızı döküntüyle karakterize olduğundan halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinir. Lupus hastalığı otoimmün olarak tabir edilen hastalıklardandır. Eklemlerde şişlik, kızarıklık, hareket kısıtlılığı da olabilir. Enfeksiyonlara yatkınlık, yüksek ateş, kilo kaybı, karın ağrısı gelişebilir. Hastaların yüzde 70 gibi büyük çoğunluğunda böbrek tutulumu görülür ve bu konunun atlanmaması çok önemlidir.

dilan polat hastaligi tahlilsonucu

Tahlil sonuçlarını takipçileriyle paylaşan Polat, herkesten dua istedi. İndirekt Floresan Antikor (IFA) testi özellikle otoimmün hastalıkların ayırıcı tanısında sıklıkla kullanılan bir tahlil testidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir