Çocuklara Balığı Sevdirme Yolları

Yavaş yavaş balık mevsimi geliyor. Biliyorsunuz ki balık tüketmek her yaştan insan için gerekli. Özellikle de çocuklar için gelişme dönemlerinde fiziksel ve zihinsel katkı sağlayan bir gıda. Nedense çocuklar farklı bahanelerle balık yemekten kaçınıyorlar. Kimisi kokusunu beğenmiyor kimisi tadını..
Onlara ne yediklerini bile anlamadan balık yedirmek mümkün. Bazı çocuklar ise bu yöntemlerle her gün balık yemek bile istiyor..
İşte size çocuklara balık sevdirme yollarından bazıları:

Balık hamburger:
Balığı ayıklayın. Mümkünse bu balık büyük türlerden olsun. Somon en uygun balıktır. Balığı bıçakla küçük küçük doğrayın. Hafif kıyma kıyamına getirin ancak çok da inceltmeyin, lezzeti kaçar. Üzerine kaşak peyniri rendeleyin. Galeta unu serpin, tuz atın. Yoğurun. Hamburger köftesi şekli verin. Tavada az yağda kızartın. Hamburger ekmeğinin arasına koyun ve servis edin.
Bakalım yiyor mu yemiyor mu =)

Balık simiti:

baliksimitiÖncelikle ayıklanmış büyük balıktan fileto çıkarın. Filetoları parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Şerit biçimindeki balıkların iki ucunu birleştirerek simit haline getirin. Hazırladığınız simitleri önce una daha sonra az su ile çırpılmış yumurtaya bulayın. En son susama buladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın ve servis tabağına yerleştirin. İşte size simite çok benzeyen balık =)

Bunları yapın kolaysa yemesin =) Tavada kızartıp koyduğunuz balığı yemiyorsa vazgeçmeyin. Bu tarifleri yapın ve yedirmeye çalışın. Sağlıklı günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir