Çocukla Arkadaş Olmak

Çocuklarla arkadaş gibi olup, sürekli olarak çok samimi ilişkiler kurmak yanlış bir davranış.  Çocuklarınızın hayatı boyunca çok arkadaşı olacaktır.

“Çocuğunuzla arkadaş olmayın”, “Arkadaş değil ana-baba olun. Arkadaşlıkta eşitlik var. Oysa siz onunla eşit değilsiniz, anne-babasısınız. Çocuğunuzla arkadaş olmayın. Etkili anne baba olun. Onu dinleyin. Nasihatçi değil, refakatçi olun. Çocuğunuzun hayatı boyunca pek çok arkadaşı olacak. Bırakın bir tane anne ve babası olsun”. Çocuklarınızla ilgilenin fakat üstüne düşmeyin. Arkadaşlıkta eşitlik vardır, anne baba ve çocuk ise eşit değildir. Anne ve babanın, çocuktan daha güçlü ve sağlam olduğu çocuk tarafından hissedilmesi gereklidir.

Çocuğunuzla arkadaş ilişkisine benzer bir yakınlığınız olduğunda otoritenizi kaybedersiniz ve bir süre sonra da çocuğunuz sizi ciddiye almaz. Çocukla aranızdaki sınırları kaldırmayın. Her istediklerini de yaptığınız takdirde, hayatları boyunca da yapamadıkları ve erişemedikleri şeylerde yüksek hayal kırıkları yaşayacaklardır. Sorumluluk sahibi, otorite kurulabilen çocuk yetiştirmek çok önemli.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir