Çıtır Çıtır Patates Kızartması

Fast food satışı yapan gıda zincirlerinin yaptığı patates kızartmaları nedense bizim evde yaptıklarımıza hiç benzemiyor. Bağımlılık yapacak cinsten lezzetli olan bu gıdalar trans yağlar içerdiği için sağlığa hiç de faydalı değil. Uzmanlar tüketilmesini kesinlikle tavsiye etmiyor. Ayrıca marketlerde hazır paketlerde dondurulmuş olarak satılan patatesler de var.

Hem elma dilim hem de parmak patates olarak paketlenmiş olan ürünleri derin dondurucuda saklamak gerekiyor. Sonrasında çıkarıp çözdürmeden kızgın yağa atmalısınız. Hızlı bir şekilde kızarmış patatesler çok lezzetli oluyor. Tabii bu da çok sağlıklı değil.

İnternette hazır gibi olacağı iddia edilen patates kızartması tarifleri var.  Bir kaseye su doldurun. Bir çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı soda ekleyin. Karıştırın.  Bu suda 1 saat buzdolabında bekletin. Sonrasında çıkartıp kurutun ve yağda kızartın…

Hikaye bir tariftir boşuna uğraşmayın. Hiç bir zaman hazır olanlara benzeyen patatesler elde edemeyeceksiniz. Burası kadınbakisi.com burada yalan yanlış bilgiler yoktur..

Bir yorum

  1. Eatma Uyar Erikci

    Hazır ve işlenmiş gıdadan ne kadar kaçınırsak,kendimize o kadar iyilik etmiş oluruz.Dedelerimiz herşeyin doğal olanını tüketip uzun yıllar sağlıklı yaşamışlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir