Beşik Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her anne baba, bebeinin güvende ve rahat bir şekilde uyumasını ister. Bebeğe uygun olmayan bebek beşikleri, bebeğin rahat olmamasına, düşmeye, sıkışmaya sebep olabilir. Bebek beşiği alırken dikkat edilmesi gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Korunaklı olmalı
Beşik seçerken dönme halinde düşmeyeceği, parmaklıları uygun olmasına dikkat edin. Parmaklıklar arasındaki aralık 6 cm’den fazla olmamalıdır. Çocuğun başı sıkışacak bir açıklık olmamalıdır. Parmalık yüksekliği en fazla 50 cm olmalıdır. Daha pratik kullanım için parmaklıkları hareket edebilen modelleri seçebilirsiniz.

Malzeme kalitesi önemli
Doğal ahşap ürünleri seçmeye dikkat ediniz. Birinci sınıf ve kuru ağaç olmalıdır.  Kullanılan boya ve cila bebeğin sağlığını olumsuz etkilememelidir. Keskin ve sivri bir yer olmamalıdır.

Yatak seviyesi ayarlanabilmeli
Beşiğin ayarlanabilir olması önemlidir. Bebek büyüdükçe oturma pozisyonuna başlayacaktır. Bu durumda da yatak seviyesini aşağıya indirebileceğiniz bir kullanım özelliği olmalıdır.

Park yataklar tercih edilebilir
Beşik modeli karyola yerine çok amaçlı olan park yatakları tercih edebilirsiniz. Kumaştan yapılan bu yataklar hem de oyun amaçlı kullanılabiliyor. Bu yatakların taşınması da kolaydır. Park yataklar 3 yaşa kadar kullanılabiliyor.

Büyüyen beşik tavsiyesi
Büyüyen beşikler boyutu genişleyebilen beşiklerdir. Bu beşikler bebeklikten çocukluğa geçişte de kullanılabiliyor. Boyutu büyüdüğünden çocuk yatağı boyutuna gelebiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir