Aylin Yeliz Gündoğdu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Uykuma bir kala isimli parçasıyla Spotify gibi platformlarda listelere giren ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Aylin Yeliz kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

aylin yeliz kimdir nereli kac yasinda

Uykuma bir kala, Acı kahve, Dönme dolap, Aranmaz neden, Kafandakiler, Hatırla, Gerizler Başı, Yeni Cami Avlusunda gibi parçaları vardır. Müzik öğretmeni ve solisttir. Aylin Yeliz kaç yaşında ? 2023 yılı itibariyle 32 yaşındadır. 18 Temmuz 1991’de dünyaya gelen yetenekli müzisyen, Masge isimli müzik grubunun bir üyesi olarak tanınmıştır. “Dönme Dolap” adlı şarkının söz ve müziği kendisine aittir ve birçok mekanda sahne alarak adını duyurmuştur. Ayrıca başarılı bir müzik öğretmenidir ve kariyerine, babasının yönlendirmesiyle başlamıştır. Aylin Yeliz nereli ? bu bilgi henüz bulunmuyor.

Avusturya’da doğan bu yetenekli müzisyen, küçük yaşta babasının desteğiyle müziğe başlamıştır. Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Uludağ Üniversitesi’nde müzik öğretmenliği bölümünü tamamlamıştır ve şu anda İstanbul’da öğretmenlik yapmaktadır. Keman başta olmak üzere, birçok enstrüman çalmaktadır. Genç yaşta söz yazıp beste yapmaya başlayan bu sanatçı, pop müzik alanında ve diğer tarzlarda birçok eser üretmiştir. 2013-2016 yılları arasında TRT İstanbul Sanat Müziği Gençlik Korosu’nda yer almıştır ve TRT repertuarında iki sanat müziği bestesi bulunmaktadır.

2017-2020 yılları arasında, dört farklı müzik tarzında kadının bir araya gelerek oluşturduğu “MASGE” grubunun bir üyesi olmuştur. Birlikte yaptıkları cover şarkılarla ünlenen grup, televizyon programlarında ve sosyal sorumluluk projelerinde boy göstermiştir. Ayrıca bir güzellik markasının reklamında yer alarak müziklerini seslendirmişlerdir. Şubat 2020’de çıkan “Karmakarışık” adlı teklileri büyük ilgi görmüştür. Füsus Ali Akarçay’ın sözlerini yazdığı, Aylin Yeliz’in bestelediği ve Masge’nin seslendirdiği kadına yönelik şiddete dikkat çeken “KADIN” şarkısı büyük ses getirmiştir. 2020 yılında “Dönme Dolap” adlı ilk teklisini yayınlayan Aylin’in müzikal çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir.

Instagram hesabı aylinyelizmusic şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir