Akasya Gamı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Akasya gamı veya Akasya zamkı olarak da bilinen bitkinin önemi alternatif tarafından da keşfedildi. İlk olarak Arap limanları aracılığıyla taşıması yapıldığı için adı Arap zamkı olarak da biliniyor. Birçok derde deva olduğu ortaya çıkan Akasya gamı suda çözünür, yenilebilir ve gıda endüstrisi ile meşrubat endüstrisinde kullanılabilir. E414 koduyla gıda paketleri üzerinde görebileceğimiz madde, kıvam artırıcı olarak da karşımıza çıkabilir.
Genel olarak meşrubat, şurup ve sakızlı şekerler, marshmallowlar ve çikolatalı şekerleri gibi “sert” sakızlı şekerlerde bulunabilir. Bu yüzden yenebilen yapıştırıcı olarak da düşünülebilir. İlaçlar ve kozmetik sanayisinde de vazgeçilmez bir üründür.

akasya gami

Akasya gamı neye iyi gelir?

Ankara’da yaşayan Eczacı Reyhan Aliusta’nın yaptığı keşif sedef ve egzama hastaları için umut kaynağı oldu. Aliusta, cilt hastalıkları üzerine yaptığı araştırmalarda kremlerin tedavide etkisiz kaldığını keşfetti. Akasya gamıyla gıda takviyesi hazırladı ve yıllardır sedef, egzama ve gül hastalığıyla boğuşanlara umut oldu.

sedef hastaligi 1024x684 1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir