Abur Cuburdan Kaçın

Abur cubur diye tabir ettiğimiz yiyeceklerin listesi epeyce uzundur. Kısacası annelerimizin yememize kızdığı yiyecekler abur cuburdur diyebiliriz. Abur cuburlar hem sağlıksızdır hem de yok yere kilo aldırırlar. Hazır satılan paketlerine bakarsanız zaten içinde ne kadar sağlıksız katkı maddesi olduğunu görürsünüz.

Düzenli yemek yemek kilo aldırmaz. Sabah kahvaltısını mutlaka atlamadan yapmalısınız. Sabah kahvaltısında yarım ekmek bile yeseniz hareketli bir hayatınız varsa kilo almazsınız. Öğlen yemeğini de yine saatinde yemeniz gerekiyor. En dikkat edilmesi gereken öğün akşam yemekleridir. Akşam yemeğini en geç 8’de yemeniz gerekiyor. Akşam öğününde hafif ama doyurucu yiyecekleri tercih etmelisiniz. Erken yediğiniz için başlarda geç yatıyorsanız acıkmaya başladığınızı göreceksiniz. Ancak acıkma hissini duymadan 1 saat sonra meyve yemeye başlayabilirsiniz. Mevsim meyvelerinden örneğin üzüm, karpuz, kavun gibi meyveler bol su içerdiğinden tokluk hissine yardım eder.

Yatmadan önce kesinlikle atıştırma yapmayın. Eğer karnınız guruldamaya başladıysa biraz meyve yiyin ve mideniz meyveyle oyalanırken hemen uyuyun. Böylelikle mideyi oyalayıp uykuya dalarsanız yemek yemeden uyumuş olursunuz. Zaten düzenli olarak yemek yerseniz bir süre sonra buna alışırsınız. Kilo vermekten öte kilonuzu dengede tutabilirsiniz.

Bazı insanlar farkında olmadan öğün aralarında bisküvi, cips, kola gibi abur cuburları yerler ve yediklerini bile unuturlar. Sorduğunuzda “Su içsem yarıyor.” derler. Halbuki tek başına suyun bir suçu yoktur. Her gün yediğiniz yiyeceklerin bir listesini tutmayı deneyin ve gözden kaçırdıklarınızı görün. Belki de akşama kadar ne yediğinizin farkında değilsinizdir. Bunu deneyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir