Velvet Touch Paşa Kılıcı Nasıl Yetiştirilir?

Yeşil bitki türlerinden biri olan Paşa Kılıcı çiçeği, son dönemlerde oldukça popüler. Çiçeğin uç kısımlarındaki renkler meraklılarının dikkatini çekiyor. Üzerindeki renge göre isim alan, diğer adıyla Sansevieria bitkisi, örneğin mavi ise Mavi Sansevieria olarak isimlendiriliyor.
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.

Dekoratif Renkli Pasa Kilici velvet touch

Paşa kılıcının uçları neden renkli?
Çiçeğin aslında doğalken uç kısımları renkli değil, özel yöntemle renklendirilen mavi uçlu paşa kılıcı kalıcı ve dayanıklı bir bitkidir. Siyah seramik saksı içindeki bitki, her evde , her ofiste bakıma uygundur. Velvet Touch ismiyle bilinen bitkinin uç kısımlarına dokunduğunuzda kadifemsi bir his bırakır. Bu ona zarar vermez.

Paşa kılıcı ne işe yarar?
Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. En iyi hava temizleyici ev bitkilerinden biri olmasının yanı sıra, çok güzel ve eşsiz görünüme sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşürür, benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir