Siyanür Satın Almak Bu Kadar Kolay Mı?

Halkalı Merkez Mahallesi’ndeki sitede yaşayan 20 yaşındaki Yusuf Çağrı Ekici, annesi Sakine Ekici ve babası Yusuf Ekici’yi mutfakta silahla ateş ederek öldürdü. Ardından kendisi de siyanür içerek intihar etti. Yapacaklarını bir önceki gün kendi sosyal medya hesabından paylaşmış olsa da kimse doğru olabileceğine inanmamıştı.

Siyanür içerek intihar eden veya siyanürü ailesinden birilerinin yemeğine, içeceğine koyarak onların ölümüne sebep olan birçok haberi duyuyoruz. Durum böyle olunca, siyanüre ulaşmak bu kadar kolay mı sorusu akıllara geliyor. Bazı internet satış sitelerinde farklı isimlerle satıldığı biliniyor. Yasal satışı yasak olan bir kimyasaldır.

siyanur kokusu

Siyanür nedir? Ne için kullanılır?

Siyanür etkisi oldukça fazla olan kimyasal bir maddedir. Genelde altın aramak ya da bazı maddeleri ayrıştırmak için kullanılan siyanür, insan sağlığı için de oldukça tehlikeli maddeler arasında yer almaktadır. Genellikle sanayide ve madencilikte kullanılan siyanür, pek çok doğal üründe de eser miktarda bulunmaktadır. Siyanür, genellikle madencilikte altın çıkarma için kullanılan ve insan sağlığını doğrudan etkileyen bir maddedir. Bazı meyve ve sebzelerin içerisinde bulunan siyanür, eser miktarda bulunduğu için sağlık üzerinde etkili değildir.

Siyanür nasıl kokar?

Siyanürün nasıl koktuğu merak ediliyor. Zira bizlere ikram edilen içeceklerden tedirgin olabiliriz. Siyanür acı badem kokusunda çok uçucu bir sıvıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir