Salonunuz İçin En Uygun TV Ünitesi Nasıl Seçilir?

Salonunuz İçin En Uygun TV Ünitesi Nasıl Seçilir?

Evlerin büyük çoğunluğunda salonun baş köşesine televizyon yerleşir. Salondaki diğer eşyalar bile televizyonun konumuna göre düzenlenir. Televizyon ünitesi modelleri de bu yüzden ev dekorasyonunu güzelleştirmek için büyük önem taşır. Duvar rengi ile TV ünitesi uyumunun yanında salondaki fazla eşyaların televizyon sehpasında yer alan raflara yerleştirilmesi de salonun düzenini ve tasarımını belirler. İder Mobilya’nın ürettiği TV üniteleri, salonda fonksiyonellik yaratacak tasarımlara sahip olması ile dikkat çekiyor.

tv unitesi modelleri

TV Ünitesi İçin Minimal Yaklaşımlar

Salonunuz için doğru TV ünitesi seçerken beğenileriniz ve ihtiyaçlarınız ilk sıralarda gelir. Evinizin salonu küçük bir alana sahipse daha minimal tasarımlara sahip üniteler alanı doğru kullanmanızı sağlar. Kitaplık ve raf gibi, TV ünitesine ek olarak kullanabileceğiniz alanlara sahip üniteler yerine uzun ve ince sehpalar içeren modelleri tercih edebilirsiniz. Tasarımlarında geniş iç hacimli dikey pan raf bulunduran Terra TV ünitesi gibi modeller, salonunuz için uygun olabilir.

tv unitesi modelleri 1

Yalnızca televizyonunuzu taşıyacak bir ünite de salondaki minimal tarzı destekleyebilir. Televizyon sehpası modelleri arasından seçeceğiniz uzun ve ince bir tasarımın yanına şık bir ev bitkisi eşlik edebilir. Ayaksız bir ünitenin yanında yer alacak şık bitkiler, hem hoş bir görüntü sunar hem de az alan kaplayarak maksimum verim almanıza yardımcı olur.

Salonlarda Ahşap Şıklığı

tv unitesi modelleri 2

Salonunuzda duvar rengine, mobilya takımına uyum sağlayacak modeli seçmeniz için öncelikle TV ünitesinin üretildiği materyale de karar vermeniz gerekir. Ahşap, MDF gibi farklı materyallerden üretilen üniteler yalnızca parçaların sağlamlığını değil, evinizin genel ambiyansını da etkiler. Ahşap renginin salonlara verdiği dinginlik mat renkler ile tamamlanabilir. Ahşap ile tamamlanan şıklığın bir diğer avantajı ise malzeme kalitesinin sağlamlığı. Ahşap malzemelerden yapılan üniteler uzun süre sorunsuz biçimde kullanılabilir.

Hem uzun ömürlü hem de şık bir TV ünitesi isteyenler, ahşap ile üretilen ürünlere göz atabilir. TV ünitesi fiyatları, ünitenin üretildiği malzemelere göre değişkenlik gösterir. Ahşap üniteler diğerlerine göre daha yüksek fiyatlara sahip olsa da, uzun süren kullanım imkanı verdiği için avantaj sağlar. Salonlarında ahşap tonu ile aynı havayı yakalamak isteyenler ise Atlantis TV ünitesi modelini tercih edebilir.

tv unitesi modelleri 3

Ünite ve Salon Uyumu

İşlevsel üniteler salonlarınızda daha çok yer açmanıza, yaşam alanlarınızı genişletmenize yardımcı olur. Tüm bu avantajlardan faydalanırken ünitenin salon ile uyumunu ise gözden kaçırmamak gerekir. İşlevsel ve uyumlu bir TV ünitesi tam anlamıyla ihtiyaçlarınıza cevap verir. Günün önemli bölümünün geçirildiği salonların göze hoş gelecek şekilde tasarlanması daha keyifli saatler geçirmenizi sağlar. TV ünitesi yalnızca televizyon için üretilen parçalardan oluşmaz. Doğru tasarıma sahip raflar, kitaplıklar ve sahpalar da salonun şıklığına etki eden mobilyalar arasında yer alır.

tv unitesi modelleri 4

TV ünitesinin rengini duvar rengi ile kontrast yaratacak şekilde seçerek uyuma ilk adımı atabilirsiniz. Bu renkler arasında dikkat çekmeyecek mobilya renkleri ise salondaki uyumu bir üst noktaya taşır. TV sehpası ve kitaplık, raf gibi yan mobilyalar da diğer mobilyalar ile uyum sağlamalıdır. Eğer sehpa, kitaplık ve raf gibi kısımlara ihtiyaç duyuyorsanız, birbirine uyumlu ürün takımlarına da göz atmanızda fayda var. Arka pano, dikey raf, dolap gibi kısımlardan oluşan oldukça işlevsel bir model olan Pierro TV ünitesini tercih edebilirsiniz.

Salonunuza uygun en şık TV ürün modelleri ve tv sehpası fiyatları için İder Mobilya’da yer alan ilgili kategorileri hemen inceleyebilirsiniz. Ürünlere daha yakından bakmak ve keyifli bir alışveriş için İder Mobilya mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir