Katı Şampuan Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kadınların güzellik ve bakım merakı ile bilimsel gelişmelerin birleşimi, her gün yeni ürünlerin çıkmasını sağlıyor. Bu güne kadar duymamış olanlar için bir “katı şampuan” kavramının varlığından bahsedelim. Katı şampuan diye bahsedilen ürün aslında bir sabuna benziyor. İçerdiği maddeler dolayısıyla ismi şampuan olsa da muhafazası sabun gibi. Yani ıslak yerde bekletmemek gerekiyor. Saç temizliği için uygundur. Yağlı, kuru, kıvırcık, düz, dalgalı, kalın telli, ince telli tüm saç tipleri için kullanılır. Doğada çözünen ham maddelerden üretilir.
Doğal bileşenlerle elde edilmiş olan katı şampuan çeşitlerinden bazıları şöyle: kakao, hindistan cevizi, deniz tuzu, karanfil, portakal kabuğu, defne, aktif karbon, adaçayı vs..

kati sampuan

Katı Şampuanı Neden Tercih Etmeliyim?
İçerisinde su olmadığı için geniş spektrumlu, güçlü koruyucular gerektirmez. Böylece cildin ve beyine en yakın bölge olan kafa derisinin sağlıkla nefes almasına olanak sağlar. Ekolojik bir üründür ve plastiklerle temas etmez. Plastik kutuda gönderimi yapılmaz. Parabengibi zararlı koruyucular içermemesinin yanı sıra SLS gibi aşındırıcı sürfaktan da (yüzey aktif madde) içermez. Bu yüzden güvenle kullanılabilir. Birçok markaya ait katı şampuan olduğu için katı şampuan fiyatları hakkında genel bir bilgi yoktur.

Katı Şampuan Nasıl Kullanılır?
Saçlarınızı ıslattıktan sonra katı şampuanı saçlarınızın üzerinde gezdirerek köpürtün, parmak uçlarınız ile saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Katı şampuanlar, günlük kullanıma uygundur. Katı şampuanın su ile temas etmeden kurumasını sağlamak gerekiyor. Bu şekilde şampuanın kullanım süresi uzayacaktır. Bu sebeple ürünün her kullanım sonrası kabak lifinin üzerine koyularak kurutulması tavsiye ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir