Kate Bush Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Running up that hill isimli şarkı ile listelerde yer alan ve merak edilen isimlerden olan Kate Bush kimdir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

kate bush kimdir nereli kac yasinda

Kate Bush kaç yaşında ? 2022 yılı itibariyle 64 yaşındadır. 30 Temmuz 1958 doğumludur. şarkıcı-söz yazarı olup müzisyen ve kayıt yapımcısıdır. Eklektik ve deneysel müziğinin yanında, kendine özgü performanslarıyla bilinir.

Sanatçı ilk olarak 1978’de daha 19 yaşındayken Britanya müzik listelerinde dört hafta boyunca bir numarada kaldığı “Wuthering Heights” isimli parçasıyla büyük bir çıkış yapmıştır. Bu teklisiyle birlikte, Britanya müzik tarihinde, kendi yazdığı şarkıyla liste başı olan ilk kadın sanatçı olmayı başarmıştır. Kate Bush nereli ? kendisi İngiliz asıllıdır.

Kate Bush, 13 kez BPI ödüllerine aday gösterildi ve 1987’de “En İyi Britanyalı Kadın Sanatçı” dalında BRIT Ödülü elde etti.[6] Kariyeri boyunca üç kez Grammy Ödülü’ne aday gösterildi. 2002’de “Britanya Müziğine Sıradışı Katkı” dalında Ivor Novello Ödülü’ne layık görüldü. Sanatçı, müziğe olan hizmetlerinden ötürü 2013 yılında Britanya İmparatorluk Nişanı (CBE) ile ödüllendirildi.

image

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir