Disney Kırmızı Filmi Çocuklara Uygun Mu?

Mart 2022’de vizyona giren Disney yapımı Kırmızı filmi için birçok eleştiri yapıldı. Bu filmin yaş sınırı 6 yaş ve üzeri olarak gösterilmesine rağmen daha büyük yaştaki çocuklara hitap ettiği düşünüldü. Birçok devlet ve özel okullar bu filmi seyretmek için geziler düzenleyerek çocukları filme götürmüş olsa da hatalı seçim olabilir.

Kırmızı filmindeki tepki çeken diyaloglardan bazıları şöyle..

*Filmin baş kahramanı olan kız 8.sınıfa gitmektedir ve 17 yaşında bir erkekten hoşlanmaktadır. Defterine hoşlandığı erkeğin resmini çizer ve annesine yakalanır. Annesi o erkeği bulur ve kızından faydalanmaya çalıştığını söyleyerek tepki gösterir. Onun kızına bir şey yapıp yapmadığını araştırır. Çizimlerinden pişman olan kız, keşke bu kadar seksi şeyler çizmeseydim diye kendine kızar.

*Baş kahraman olan kızın banyoda birden çığlık atması üzerine annesi onun regl olduğunu zanneder. “Kızıl orkiden mi açtı?” şeklinde bir soru sorar. Artık bir kadın olduğunu üzerine basarak ifade eder. Elinde ped paketlerini sallayarak kıza doğru uzatır. Hatta okula giderek “Kızım pedlerini unutmuşsun.” şeklinde bir cümle de kurar.

*Okuldaki çocuklar birbirleriyle dalga geçerken “benim haşin erkeğim” şeklinde bir tabir de kullanırlar.

*Yaklaşan bir konsere gidebilmek için kızlar annelerini kandırmayı planlarlar. Annelerine birbirlerinin evinde kaldıkları yalanını söylemeyi düşünürler.

*Kızlar aralarında konuşurken “konsere kızlar olarak gidip kadınlar olarak çıkacağız” derler.

Tüm bunlara bakılınca gerçekten de böyle bir konuya ihtiyaç olmadığı görülüyor. Çocukların bu filmi izlemesi onlar için sakıncalı olabilir. Karar sizin..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir