Alışveriş Stratejileri

Alışverişe çıkmadan önce ilk aşama planlama aşaması olmalıdır. Evden çıkmadan önce alışverişin ilk evresi başlar. Bu evrede bir bütçe belirlenmelidir. Bazen kadınlarda limit cüzdandaki para olabiliyor. Eğer kendinizden korkuyorsanız yanınıza ihtiyacınızdan fazla para almayın. Böylelikle paranıza göre hareket edebilirsiniz.

Marketlerin indirim broşürleri kadınlar için çok değerlidir. İnce ayrıntılarına kadar incelenir. İhtiyaç olmayan ürünlere bile indirimli oldukları için alıcı gözüyle bakılır. Bir daha bu fiyata bulunamayacağı düşünülerek alınıp bir kenara konulur. BİM marketlerinin her şehirde yüzlerce şubesi olduğu için takip edeni daha çok. Haftada bir cuma günleri aktüel ürünlerin satışına başlandığı gün daha kapı açılmadan market önünde sıra olunuyor. Çok cazip ürünler var ise 9’da açılan marketin sırası 8’de başlıyor. Stoklarla sınırlı olan ürünler bir anda tükeniyor.

İndirim broşürünü elinize alıp gittiğiniz marketteki diğer ürünlere bakmaktan kaçınmalısınız. Zira indirim dışındaki ürünler normal fiyatlarından daha yukarı çıkabiliyor. Siz de indirim mantığıyla başka ürünleri de satın alabiliyorsunuz. Bu şekilde bir dengeleme sağlanabiliyor.

Ve en önemlisi, market alışverişlerine çıkmadan önce karnınızın tok olması gerekli. Çünkü aç karnına yola çıkıldığında normalde canınızın çekmeyeceği gıda maddelerini bile alabiliyorsunuz. Taşıyabileceğiniz kadar ürün almalısınız. Bir anda gözünüz kör olup doldurduğunuz poşetler eve gelene kadar hayatı size zehir edebilir.

Alışveriş deyip geçmeyin ve kendi stratejinizi oluşturun. Sevgilerle..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir