Uyku İçin İdeal Sıcaklık Nedir?

Sağlıklı için uyku çok önemli ve bunun için de vücut sıcaklığına uygun bir sıcaklıkta uyku şart. Eğer ki gece uykusundan sonra kendinizi iyi hissetmiyorsanız ideal bir sıcaklıkta uyumuyor olabilirsiniz. Sağlıklı uyku için ideal sıcaklık nedir ?

uyku icin ideal sicaklik nedir

Güzel ve sağlıklı bir uyku için ideal bir ortamda uyumak gerekiyor. Uyuduğunuz ortamı 18.3°C gibi bir sıcaklıkta tutmak gereklidir. Vücut sıcaklığı uyku sırasında azalır ve ideal sıcaklıkta bir oda, gece boyunca rahat uyumanıza yardımcı olur. Tabi ki iyi bir uyku için 18.3°C gibi sıcaklarda bir oda sıcaklığının ideal sıcaklık olmasının bilimsel nedenleri bulunuyor. Bu, vücudunuzun iç sıcaklık yapısı ile ilgilidir.

Bebekler ise uyku için daha yüksek bir oda sıcaklığına ihtiyaç duyabiliyor. Tabi ki ortamı birkaç dereceden daha fazla ısıtmak yanlış olur, en fazla 1-2 derece artırmak yeterli olacaktır. 15-20°C sıcaklık arasındaki bir ortam bebekler için ideal ve güvenlidir. Bebeklerin aşırı sıcağa maruz kalması da önlenmelidir çünkü aşırı ısınma, ani bebek ölümü sendromu (SIDS)’nu tetikleyebiliyor. Bebeklerin de tıpkı yetişkinler gibi karanlık ortamlarda uyuması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir