İbretlik Bir Yaşam Hikayesi

 

”Dünyaya istediğimiz gibi gelmeyiz tıpkı istediğimiz gibi gitmediğimiz gibi.”  işte Nick Vujicic’in söylediği anlamlı sözlerden biri de bu. Nick Vujicic’in doğuştan kolları ve bacakları yok. Okulda her zaman kendisiyle alay edilmiş ve 8 yaşındayken intihara bile kalkışmış. Sonrasında kendisini insanlığa hizmete adamış. Bir çok ülkeyi gezerek bir çok insana tanrıyı anlatıyor onlara sorunlarla baş etmekten bahsediyor. “Moral konferansları” veriyor. Konferansların verildiği salonlar tıklık tıklım oluyor. Bir de hayatla dalga geçer gibi “kollar yok,ayaklar yok,sorun yok” adlı bir kitap yazmıştır.

“Küçükken tanrıya hep neden böyle yaratıldığımı sorardım ve bir gün içime cevabını üfledi. Peki cevap neydi ?
-Bana güven”.

Nick Vujicic, 1982 Avustralya doğumlu. “Mutluyum, yaşamayı seviyorum.” diyor. Doğumunda tetra-amelia adıyla bilinen bir sorundan dolayı kolları ve bacakları olmadan doğmuş. Sadece kısa bir sol ayağı ve sol ayağında iki parmağı var. Bu iki parmak sayesinde yazı yazabiliyor, tutmak istediği şeyleri tutabiliyor hatta futbol,golf bile oynayabiliyor. İyi bir yüzücü ve sörf bile yapabiliyor.

Geçtiğimiz yıl evlendi ve şubat ayında da bir oğlu oldu. Facebookta 2.088.843 kişi onu takip ediyor. Dünya çapında hayran kitlesine sahip. Hayatı gerçekten örnek alınacak cinsten. Biz her şeyi olan sağlıklı insanlar ne kadar ufak şeyleri kafamıza takıyor ve kendimizi üzüyoruz. Nick’in hayatı hepimize umut olmalı.. Engeller hayata engel değildir. Onun kadar umutlu olabilmek dileğiyle..

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir