Engin Altan’dan İtiraflar

Geçtiğimiz yıllarda Beren Saat, “Sette sevişirken aramıza yastık koyuyoruz” demiş, Saat’in bu açıklaması günlerce konuşulmuştu. Şimdi ise Engin Altan’ın film çekimlerinde yaptığı bir olay daha fazla gündem yaratıyor.

Elfe Uluç’un yönettiği “Aziz Ayşe” filmdeki sahnelerden çok utandığı öğrenilen Engin Altan Düzyatan’ın rol arkadaşı Feride Çetin’le sevişme sahnelerini çekerken koli bandı kullandığının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü. Bu film 5 yıl önce çekilmesine rapmen 2013 Kasım ayında ancak vizyona girebildi. Düzyatan’ın ereksiyon olmamak için cinsel organına koli bandı yapıştırdığı ortaya çıktı. Ancak bu şekilde o sahneleri çekebildiğini belirten Düzyatan’ın karizması biraz çizilir gibi oldu.

İddialı sevişme sahneleriyle gündeme gelmemek için filmin galasına katılmadı. Son yıllarda kaslı görüntüleri ve karizması yükseklerde olan Engin, belki de bu filmi çektiği için çok pişman oldu. Eski görüntülerinde daha cılız ve kaslardan eser yok, toy ve çirkin. Koli bandına yeni filmlerde devam mı yoksa acemilikten mi kaynaklıydı bunu bilemiyoruz. Son pişmanlık fayda etmeyecek.

Bir anısını paylaşan Engin şunları anlattı:

“9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar’da oyunculukta ilk ders günümüz. Hoca ‘Bir partner seçin’ dedi. Bir kızla eşleştim, karşılıklı iskemlede oturduk. ‘Gözünü kapat, şimdi karşında bir kalorifer peteği var ve onu dokunarak keşfet’ dedi hocamız. Okuldaki ilk ders günümüz bu. Ben kıza çekinerek dokunmaya çalışıyorum, kollarına, saçına… Bir süre sonra ‘Aç gözünü’ dedi hoca… Ve sordu; ‘Bu kalorifer peteğinin sadece sağ ve sol tarafı mı var, ortası yok mu?’ Var ama nasıl dokunabilirim, kalorifer peteğinin ortasında kızın göğüsleri var… Yani biz ilk derste öğrendik rol arkadaşını cinsel obje olarak görmemeyi… Dolayısıyla ben filmlerde, dizilerde sevişmem gerekiyorsa, bir kadınla değil kalorifer peteğiyle girerim yatağa…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir