Balığa Limon Sıkılır Mı?

Restoranlarda çoğunlukla balık limonla birlikte servis edilir. Balığa limon sıkılması gerektiği bilinir ve daha lezzetli olacağı düşünülür.

Ancak gurmeler ve balıkseverler limonun balığın lezzetini etkilediğini ve limon sıkılınca balığın tadının alınmayacağını söylemektedir. Karadenizliler balığın limonsuz yenmesi gerektiğini söylerler ve çoğunlukla da balığı limonsuz yerler. Balığın üzerine limon sıkılması bayatlamış tadının bastırılmasıyla ilgilidir. Bol limon sıkarsanız balık bayat da olsa limonun keskin tadı sayesinde algılanmaz hale gelebilir.

Çok lezzetli olan bir balık limon sıkıldığında lezzetini kaybedebilir. Lezzetsiz bir balığa ise lezzet katmak için limon sıkmayı tavsiye edebiliriz. Aslında doğru olan balığın sade olarak yenmesidir, sizlere tavsiyemiz balığa limon sıkmadan yiyin. Limonsuz olarak tükettiğinizde lezzet farkını göreceksiniz. Tabi ki balığı limon sıkarak tüketenler de oldukça fazla sayıdadır ve bunun da lezzetli olduğu söylenmektedir. Zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek bitiriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir