Zeytindeki Tehlike!

Kahvaltı demek, paylaşmak, mutlu olmak demektir. Zeytin, kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Aynı zamanda saymakla bitmeyen faydaları vardır. İçerisindeki E vitamini sayesinde cildiniz daha genç, gergin ve sağlıklı görünür.
Çeşit çeşit yeşil zeytinlerimiz, birbirinden güzel siyah zeytinlerimiz bulunuyor. Evde kendimiz de zeytinleri tazeyken alıp olgunlaştırıp tüketebiliyoruz ancak herkesin böyle bir imkanı olmuyor. Hazır olarak, paketlerden satın aldığımız zeytinlerde bazı tehlikelerin olduğunu biliyor muydunuz?

siyah zeytin

Zeytin çekirdeğine dikkat!
Zeytinin çekirdeğine dikkat etmek gerekir. Çünkü dışarıdan bakarak zeytinin ne olduğunu anlayamazsınız. Siyah zeytin etli ve diri olmalı tadı küflü bir tat vermeyecek tazelikte tadı olmalıdır. Çekirdeğini çıkardığınızda çekirdeğin simsiyah olmaması gerekir.

Zeytinin çekirdeği ne renk olmalı?
Doğal olarak işlenmiş bir zeytinin çekirdeği kahverengiden siyaha doğru bir renkte olmalıdır. Tamamen siyah olması, fazla kimyasal kullanıldığını gösterir.

Zeytinde kostik tehlikesi
Zeytinin üretim aşamalarında Kostik (Sodyum Hidroksit) kullanımı yasal olsa da usulüne uygun yıkanmayan zeytinlerdeki sodyum hidroksit kalıntıları insan sağlığı için tehlike demek oluyor. Kostiğin bilinçsiz kullanım düzeyi sonrasında yetersiz yıkama sonucunda zeytinden yeterince uzaklaştırılamaması sağlığı tehdit ediyor. Bu yüzden mutlaka güvenilir markalardan zeytin alınmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir