Yüzünüz İçin Etkileyici Bakım Tarifleri

Yüzünüz üzerinde etkileyici bir bakımı gerçekleştirmek için doğal yollardan, ucuz öneriler geliyor. Evde neden kendi bakımınızı kendiniz yapmayasınız. Yalnızca ihtiyacınız olan her zaman evinizde bulunan meyveler, sebzeler…

Koyu göz halkaları ve morlukları bazı nedenlerden dolayı ortaya çıkarlar. Yorgunluk, stres, uykusuzluk gibi nedenler bunlardan bazılarıdır. Kötü bir kan dolaşımı, ince bir deri,  damarlarınızı da gösterir. İşte bu koyu halkları gizlemek, gidermek için işinize yarayacak püf noktaları, tarifler:

Gözlere çayla kompres yapıldığı zaman göz kapaklarınızın şişini indirir ve göz altı morluklarını hafifletir:

Kaynar suyun içinde 5 dakika çay demleyin. 2 parça pamuğu çaya daldırın. Soğumalarını bekleyin ve çıkarın. Kapalı gözünüze birer tane koyun ve uzanın. 15 dakika gözünüz üzerinde kalsın. Anında etkisini gösterir.

Yüzünüzdeki siyah noktalara karşı taze sıkılmış domates suyunu yüzünüze sürün. 15 dakika yüzünüze sürün. Domatesin asiti cildinizdeki siyah noktaları siler, temizler.

Salatalık da doğal bir temizleyicidir. Bir salatalığı güzelce yıkayın, soyun. Soyduğunuz kabukları yüzünüze sürün. Burun bölgesi, alın ve çene kısımlarına sürebilirsiniz. Cildinize tazelik verecektir.

yüz-bakımı-salatalık

Bu ise tam bir tarifi: havuç toniği ise şöyle oluyor: 150 gram havuç suyunu 150 gram sıcak su ile karıştırın. Kullanmadan önce karıştırın ve yüzünüze sürün. Daha sonra kullanmak için buzdolabındızda bekletebilirsiniz.

Rendelenmiş havucu da direk olarak yüzünüze maske yapabilirsiniz. 20 dakika bırakın ki etkisini göstersin. Daha sonra durulayın. Yüzünüz parlar ve cildiniz beslenmiş olur.

4-8 tane üzüm ile üzüm maskesi yapabilirsiniz. Üzümleri ikiye bölün. Çekirdek ve kabuğunu soyun. Yüze sürün. Göz hariç 10-15 dakika bekletin. İyi bir tazelik etkisi gösterir. Üzüm, doğal antioksidan derinizin ipeksi ve diri olması için etkilidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir