Yüzdeki Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

En çok sorulan sorulardan bazıları: “Yağ bezeleri kendi kendine geçer mi?”, “Yağ bezesi olduğunu nasıl anlarız?”, “Yağ bezelerinden kurtulma yolları” dır.
Genelde yağlı ciltlerde oluşan ve can sıkıcı olan minik bezelere tıp dilinde, milia adı verilir. Milialar birçok nedenden dolayı ortaya çıkabiliyor. Sizin de hem göz çevrenizde hem de tüm yüzünüzde milialar bulunuyorsa sebebini araştırmak gerekir.

Yağ bezesi neden oluşur?
Miliaların nedenlerinin başında genetik gelir. Ailede yağ bezeleri sıkça görülüyorsa sizde de görülme olasılığı yüksektir. Özellikle fazla yağlı yiyecekler yiyorsanız ve hareketleriniz sınırlı ise, spor yapmıyorsanız hem vücudunuzda hem yüzü bölgenizde milialar oluşuyor olabilir.

yag bezesi

Su tüketiminin yetersiz olması ve hareketsiz yaşam da yağ bezelerinin nedeni olabilir.
Yüksek tansiyon kolesterol it gibi değerleri yüksek olan kişilerde de sıklıkla bu durum  görülebilir.
Cilt bakım ürünlerinde, nemlendiricilerde parfüm ve alkol türevleride cildin hassasiyetini arttıran, ciltte minik pütürler oluşmasına neden olan bir başka içeriktir.

Yüzdeki yağ bezeleri nasıl geçer?
Yağ bezeleri çok küçük, 5-10 dakikalık iğneli operasyonlar ile alınabilmektedir. Fakat aldırdıktan sonra tekrar oluşma riski vardır. Bu nedenle yiyecekleri kontrollü tüketmeyi hayat tarzı haline getirmek gerekir.

Yağ bezesine evde doğal çözümler
Yağ bezelerinin çözümü için elma sirkesi ile pansuman önerilebilir. Ayrıca; bal ve un karışımını bezelerin üzerinde bekletmenin de çözüm olabileceği iddia ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir