Yuvamız İstanbul Nedir, Ücretli Mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir çalışma olan Yuvamız İstanbul, 36-72 ay (3- 6 Yaş) aralığındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak için açılmış kreşlerdir. Her yıl başvurular online olarak yapılır. İstanbul’da yaşayan tüm aileler yaş sınırı uygun olan çocukları için başvuru yapabilir. Sadece İstanbul’da ve merkezlere yakın ikamet eden ve Çocuk Etkinlik Merkezine ulaşmakta zorluk yaşamayan (Servis bulunmamaktadır.) çocuklar için ön başvuru ve kesin kayıt yapılabilir. Kayıt tarihleri web sitesi üzerinden takip edilebilir.

Sınıflar yaş grubuna ve sınıfların fiziki büyüklüklerine göre 13 ila 20 çocuktan oluşmaktadır.

yuvamiz istanbul

Yuvamız İstanbul ücretli mi? Ücret nedir?

Aylık Ücretlendirme KDV dahil 690 TL’dir. TÜİK Yoksulluk Sınırının Altında Olanlar için (Kriterlere göre puantaj usulü – %50 indirim) 345 TL’dir. Asgari Ücretin Hane Halkı Kişi Başı Geliri 1/3’ün Altında Olanlar için (Kriterlere göre puantaj usulü) ücretsiz olacaktır.

Çocuk Etkinlik Merkezi ücreti 07:30-17:00 saatleri arasında verilen hizmet karşılığı olarak belirlenmiştir. Çalışma koşulları nedeni ile akşam 19:00’a kadar hizmetten yararlanmak isteyen belirlenen ücrete ek olarak veliler %25, İBB personeli veliler ise %15 fazla ücret öderler. Ücretlere K.D.V dâhildir.

İhtiyaç sahibi çocuklar için ücretsiz kayıt kabul edilecektir. Ailenin belgelerle ispatlayacağı gelir durumu üzerinden ve sosyal inceleme yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek Kayıt Değerlendirme Kurul Toplantısı sonucunda ücretsiz yararlanacak çocuklar belirlenecektir.

Yuvamız İstanbul kreşleri nerelerde var?

Toplam 32 Yuvamız İstanbul kreşleri, şu ilçelerde faaliyet gösteriyor: Arnavutköy, Avcılar, Bahçelievler (2 adet), Bakırköy, Başakşehir (2 adet), Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kartal (3 adet), Küçükçekmece (3 adet), Maltepe (2 adet), Pendik (2 adet), Sancaktepe (3 adet), Silivri (2 adet), Sultanbeyli, Sultangazi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir