Yürümek Meme Kanseri Riskini Azaltıyor

Kadınlar arasında en sık görülen kanser türü meme kanseridir. Örneği batı ülkelerinde her 8 kadından biri hayatının bir evresinde meme kanserine yakalanmakta. Ülkemizde de her 12 kadından birinde, hayatının bir döneminde meme kanserine kanserine yakalanıyor. Özellikle menopozdan sonra hızla alınan kilolar, meme kanserine yakalanma riskini artırıyor. Çünkü bu dönemde kadınlardaki östrojenin ana kaynağını artık yumurtalıklar değil, yağ dokuları oluşturuyor. Formunuzu korumanız da meme kanserine yakalanma riskinizi azaltacaktır.

Amerikadan Kanser Derneği’ndeki araştırma sonuçlarına göre yürüyüş yapmak dahil tüm fiziksel aktiviteler meme kanseri riskini azaltıyor. Araştırmacılar günde bir saate denk gelecek şekilde, haftada en az 7 saat yürüyüş yapan kadınlarda meme kanseri riskinin haftada 3 saatte yürüyen kadınlara kıyasla %14 daha düşük olduğu görüldü.

Aktif bir şekilde, haftaya 10 saat gibi sürüyle dinamik bir şekilde egzersiz yapan kadınlar çok daha büyük fayda sağladı. Yani ezgersiz yapmanın ciddi oranda meme kanseri riskini azalttığı görülmüştür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir