Yudum Egeden Yağları Kime Ait?

Ülkemizde faaliyet gösteren yağ firmalarından olan; Yudum, Sırma ve Egeden isimleriyle ülkemizde Sektör liderlerinden sayılan bazı markaların kime ait olduğu merak ediliyor. Bu ürünler, Suudi Arabistan’ın şirketi olan Savola Foods‘a aitttir. Türk ürünlerinin ülkeye girişini yasaklama ve boykot kararı alan Suudi Arabistan’a ait olan markaları satın almak ya da almamak ise size kalıyor.

savola foods

Savola Foods Hangi Ülkenin?
1979’da Suudi Arabistan’da kurulan Savola Grup, Ortadoğu ve Körfez, Kuzey Afrika, İran ve Orta Asya bölgelerinde sıvıyağ, şeker, ambalaj, perakende ve emlak sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Dünyanın en büyük mısır alıcısı olan Savola ayrıca, Ortadoğu’nun en büyük şeker fabrikalarına sahip.
4 milyar dolar yıllık cirosu ile Suudi Arabistan’ın en büyük ikinci endüstriyel kuruluşu olan Savola 16 bin çalışana sahip. Halka açık olan Savola, Suudi Arabistan’ın yenilebilir yağ pazarının yüzde 82’sini ve şeker pazarının yüzde 68’ini elinde tutuyor. Savola, 2007’de Türk şirketi Yudum Gıda’yı National Bank Of Kuwait’ten 53.3 milyon dolara satın almıştı. Savola yöneticileri Türkiye’deki şeker fabrikası özelleştirmeleriyle de ilgilendiklerini açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir