Yıllar Ve Kadınlar..

Moda demek kadın demektir. Yıllarla birlikte kadınlar da değişti. “Güzel kadın” kavramı her on senede bir farklı algınlanmaya başladı. Eskiler güzel kadını “kaz gibi kadın” diye tabir ederler. Yani onlara göre güzel kadın incecik olmaz, etli butlu olur. Zayıf kadına, hastalıklı kadın gibi işe yaramaz gözüyle bakılır. Oysa ki şimdilerde herkes en ince olabilme telaşında..
70lerden günümüze kadar kadın silüetlerini inceleyelim. 70’li yıllarda en gözde kadın Farrah Fawcett idi. Kadınlar tıpkı onun gibi geniş omuzlu ve ince kalçalı olmak istiyordu.

70lerdekadin

80’li yıllarda ise uzun boylu olmak ön plana çıktı. Kadınlar arasında spor yapmak hızla yayılmaya başladı. Bacak boyları önemsenmeye başlandı. Hatta bizde “Bayan Bacak” lakaplı bir kadın bile ortaya çıktı.

80lerdekadin

90’lı yıllarda ise kadınsılık biraz daha geri plana atıldı. Zayıf olmak manken olmak için yeterliydi.

90lardakadin

2000’li yıllarda herkes bronz olabilme konusunda birbiriyle yarışmaya başladı. Güneş altında bekleyenlerin haricinde solaryum popüler oldu. Hala da aynı şekilde devam etse de kısa sürede beyazlık moda olacak gibi görünüyor. Çünkü sağlık daha fazla önemsenmeye başlandıkça güneş ışınlarının zararı da anlaşılmaya başlanacak.

2000lerkadinlari

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir