Yenidoğan Uyku Tulumu/Kundak – Bebekli Kedi

Yenidoğan uyku tulumunun Türkiye’deki tek üreticisi olan Bebekli Kedi’nin sahibi Gülşen Dede Şimşek ile görüştük. Gülşen hanım aslen Grafik Tasarımcı. Kızına hamile iken yurt dışında üretimi olan özellikle ilk 4 ay bebeklerin uyku düzeninde ve gelişiminde çok yararlı olan bu kundakları görmüş ve kızı için kendi elleriyle bir tane hazırlamış. Bloğunda yayınladığı kundak yoğun ilgi görünce Bebekli Kedi ismini alıp üretimini yapmaya başlamış. Gülşen hanım endüstriyel ürünlere tamamen karşı bir bayan, her kundağı kendisi hazırlıyor ve kundaklar 4 mevsim kullanılabiliyor. Tamamen pamuk, ozo boya içermiyor. Moro Refleksi nedeni le uyku bölünmelerini engelleyen bu kundaklar ile ilgili bütün bilgiler aşağıdaki yazıda yer alıyor.

YENİDOĞAN UYKU TULUMU / KUNDAK NE İŞE YARAR ?

– Yenidoğanlarda bulunan Moro Refleksi* bebeğinizin uykuya dalacağı sırada veya uyurken uyanmasına sebep olabilir. Kundak bebeğinizin kollarını hareket ettirmesini engellediğinden bebeğiniz daha rahat uykuya dalar ve daha uzun süre uyur. Bu durum 4 ay itibari ile sona erecektir.

– Dış dünya ile henüz tanışmış olan bebeğiniz anne karnındaki güvenli,sıcak ve huzurlu ortamı arar.Kundak bebeğinizi sarmalar, anne karnındaki sıcak ve güvenli ortama benzer.Böylece bebeğinizin daha sakin ve huzurlu olmasını sağlar. Bebeğiniz normalden çok daha az ağlar.

– Bebeğiniz kundak içerisinde ayak ve bacaklarını çok rahat hareket ettirebilir. Kollarını hareket ettirmesini engeller. Bu sebeple kalça çıkığı ve diğer ortopedik problemlere yol açmaz.

– Kundaklamanın ani bebek ölüm sendromu (SIDS) riskini düşürdüğü gözlenmiştir.(bebeğin yüzüstü yatmasını engeller)

– Kundak özellikle Prematüre bebeklerin gelişiminde büyük yarar sağlamaktadır. *Moro refleksi yeni doğan bebeklerde görülen en sık ve en önemli tepkilerden biri olup, bebeğiniz yüksek bir ses işitince, pozisyonu ani bir hareketle değiştirilince ya da sert bir harekete maruz kalınca ortaya çıkmaktadır. Bebek ürker, kendini arkaya doğru gerer ve başını geriye atar. Aynı anda kol ve bacaklarını uzatır ve sonra derhal ani bir hareketle vücuduna doğru çeker. Ağlar, sonra ürkerek sarsılır ve sonra bu sarsılmadan dolayı yeniden ağlar. Genelde 4. ayda kaybolan bu refleks kas tonusunun bir göstergesidir. Santral sinir sisteminde ağır hasarlar olduğunda görülmez. Altıncı aydan sonrada devam eden Moro Refleksi hastalık belirtisi olarak değerlendirilmeye alınmalıdır.

 

Tekrar belirtmek isteriz ki Yenidoğan Uyku Tulumu/Kundakların Türkiye’deki tek üreticisi Bebekli Kedi’dir. Gülşen hanım sohbetine doyamayacağınız şeker mi şeker bir hanım ve bebek gelişimi ile yaptığı araştırmalar ile size yardımcı da olabilecek harika bir anne. Tanışmak ve bebeklerinizin gelişimine büyük yarar sağlayacak bu kundaklardan edinmek için geç kalmayın.

İşte ulaşım yolları;

Facebook: facebook.com/bebeklikedi

Mail: bebeklikedi@gmail.com

İnstagram: bebekli.kedi

Tel: 05325419103

İnternet Adresi: bebeklikedi.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir