Vücudu Tamir Eden Karışımda Neler Var?

Vücut için yararlı olan yiyecekler ile güne başlamak, uzun bir günde gerekli enerjiyi sağlar. Bu yüzden kahvaltıda yenen yiyeceklerin önemi ayrıdır.
Kahvaltıda yemek için; zeytinyağı, karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve zerdeçalı karıştırın. Karışımın üzerine limon sıkın. Bu lezzetli karışıma ekmeğinizi banıp yiyin. Vücudunuzdaki eksiklikleri tamamlayarak, hastalıklardan korunmanızı sağlayacak olan karışımı her sabah tüketmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz takdirde birçok hastalığa karşı koruma kalkanı oluşturabilirsiniz.

zeytinyagi

Vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren karışım için saf zeytinyağı kullanmak daha etkili olacaktır.
Metabolizmayı Artırır; Zeytinyağı çocuklarda beyi gelişimini, kemik yapısını ve metabolizmayı hızlandırmaktadır. Yaşlı bireyler içinse çok faydalı bir vitamin olan, E vitamini kaynağıdır.

Kilo Verdirir; Uzmanlar, zeytinyağında olan tekli doymamış yağlardan kilo almanın zor olduğunu söylemişlerdir. Zeytinyağıyla ilgili yapılan araştırmalar, kilo verme amaçlı kullanılmasında olumlu neticeleri olduğunu ortaya koymuştur.

Sindirim Sistemine Yararlıdır; Zeytinyağının sindirim sistemine destek olduğu bilinmektedir. Bağırsak hareketlerini iyileştirmek ve sindirim sistemini temizlemek amacıyla tıbbi bir yağ olarak kullanılmaktadır.

Kalp Sağlığında Etkilidir; Doğal zeytinyağı yüzde 70 oranında tekli doymamış yağ asidi içerir. Sonuç olarak, kandaki kolesterol birikimini ve kalp problemlerini azaltır.

Cilt Sağlığını Korur; Zeytinyağı içerisinde yüksek oranda E vitamini bulundurur ve bu vitamin cildi rüzgâr, güneş ışınları vb. dış etkenlerden korur. İlaveten zeytinyağı son derece iyi bir nemlendirici özelliğe sahiptir. İçeriğinde bulunan E vitamini ile cildi akneden, iltihaplanmadan, cilt kanserinden korumaktadır. Topuklarda oluşan çatlarında tedavisinde kullanılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir