Virüs Güneş Işıklarıyla Ölüyor Mü?

Korona virüsünün ülkemizde görülmeye başlamasıyla, salgının ne zamana kadar devam edeceği merak konusu olmuştu. Hala da salgının biteceği tarih konusunda fikir uyuşmazlıkları bulunuyor. Başlarda, salgının yazın ortadan kaybolacağı söylense de sonradan, yaz sıcaklıklarının bir şeyi değiştirmeyeceği iddia edildi. Sıcak olan ülkelerde de hastalığın görüldüğü bilinse de, güneş ışıklarıyla ilgili bazı çalışmalar yapılıyor.

korona gunes

Güneş korona virüsünü öldürür mü?
ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın, yaptığı deneyler neticesinde koronavirüs yüksek sıcaklığa dayanamadığı ve güneş ışığıyla ölebildiği ortaya koyuldu. Raporlara göre, yüksek sıcaklık ve güneş ışığı, yüzeylerde ya da mikrodamlacıklar içerisinde bulunan koronavirüsün hızlıca ölmesine neden oluyor. Söz konusu durumun yaz aylarının yaklaşmasıyla insanlarda umuda neden olurken; DHS yetkilileri bu raporlardaki deneylerin henüz tam olarak kanıtlanmadığını belirtti.

Kurul sözcüsü: “Departman COVID-19 ile mücadeleye kendisini adamış durumda ve Amerikan halkının sağlığı ve güvenliği en büyük önceliğidir. Politika olarak, sızdırılmış olduğu iddia edilen belgeler hakkında yorum yapamaz. Henüz değerlendirmesi yapılmayan veya titiz bilimsel deneylere tabi olmayan bir belgeye dayanarak, spekülasyon yapmak, sonuç çıkarmak veya farkında olmadan halkı etkilemeye çalışmak sorumsuz olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir