Vazelinin Bilinmeyen Faydaları

Vazelin, petrolün damıtılması sırasında elde edilen bir maddedir. Türk insanı vazelini birçok yerde kullanır. Eski insanların evlerinden hiç eksik olmaz. Vazelinin birçok faydası vardır; ahşap mobilyaları korur, sürülen metallerin paslanmasını önler, deriyi parlatır, cilt yaralarına iyi gelir, kedilerin tüylerinin dökülmesini önler, her türlü nesneyi kayganlaştırıcı etkisi vardır.

İcadı uzun yıllar öncesine dayandığı için bazı yerliler bu ürünü yiyeceklerde yağ olarak bile kulanmışlar, ekmeklerine katık etmişlerdir. Tabi siz sakın denemeyin.

Ayrıca vazelini bronzlaştırıcı olarak kullananlar da çoğunlukta. Cilde zararlı maddelerle bronzlaşmaya çalışmaktansa vazelin denenebilir. En çok da dudaklarda koruma işlevini unutmamak gerekir.

Bir de dövme yaptıranlar bilir, dövme yaptırdıktan sonra 1-2 hafta dövmeyi sudan korumak gerekir. Bu sırada “Banyo yapmadan nasıl duracağız?” diyorsanız vazelin yine burada devreye giriyor. Vazelin deriye su değmesini önlüyor ve cildi koruyor.

Vazelinin en kötü yanı cildi karartmasıdır. Kesinlikle yüzünüze sürmeyin, cildinizin rengi değişir.

Not: vazelini saçlarınıza sürmeyin. Çok zor temizlenir.

2 yorumlar

  1. Vazalinin bronzlasmak icin iyi olduğunu soyluyosunuz. Ama en kotu yani karartmasidir yuze surmeyin diyosunuz. O nasil oluyo?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir