Uyku Kaçıran Yiyecek İçecekler

Gece uykuya dalmakta sıkıntı çekiyorsanız bunun sebebi yatmadan bir süre önce yediğiniz ya da içtiğiniz bir gıda olabilir. Özellikle kafeinli içeceklerden içtiyseniz gece sizin için uzun geçebilir.

Bir fincan kahveden yaklaşık 80-110 mg arasında kafein alırsınız. Kafeinin etkisini kaybetmesi 3 ile 7 saat sürebilir. Bu yüzden kafeinli içecekleri uyku saatinize göre ayarlamanız gerekiyor. Eğer ki uykusuz geçirmeniz gereken bir gece varsa, ders çalışmak ya da bitirilmesi gereken bir iş söz konusuysa o zaman bu içeceklere ağırlık verebilirsiniz. Bir bardak çayda da az miktar da olsa kafein vardır. Çaydaki kafein kahvedekinin yarısı kadardır. Gençler arasında çok rağbet gören ice tea yani soğuk çaylarda da kafein bulunuyor. Bundan da yine çok içtiyseniz uykusuzluğunuzun nedenini uzakta aramamalısınız. Yine çikolata ve kolada da kafein bulunuyor.

Tam aksine uykusuzluk yaşıyorsanız ve kafeinli içeceklerle alakanız yoksa uykuyu getirmeye yardımcı olacak bazı besinler de bulunuyor. Hafif olan süt, peynir, muz gibi gıdaları yatmadan bir süre önce alırsanız rahat bir uykuya girmenize yardım edecektir.

Tabii ki alkol ve sigaradan da uzak durulmalıdır. Her ne içersek içelim miktarını abartmamak gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir