Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Son dönemin en popüler bitkisel yağlarından olan Udi Hindi yağının faydaları saymakla bitmiyor. Ürünü kullananlar çok memnun kaldıklarını ifade ederken, ismini ilk kez duyanlar ne olduğunu merak ediyor.

Udi Hindi Nedir?

Anavatanı Hindistan ve Malezya olan Udi Hindi ağacı, hoş kokulu bir ağaç türüdür. Ülkemizde yetişmeyen ve çok az bilinen bu ağaç türünün faydaları yeni fark edilmeye başlanmıştır. Ağaç özsuyu ile birlikte kurutulur ve kullanıma hazır hale gelir. Güçlü bir mikrop öldürücü ve antioksidan olan bitki, yaşanan pandemi nedeniyle daha da önem kazanır.

udi hindi yagi

Udi Hindi Yağı Koronavirüste Etkili Mi?

Covid19 virüsü ile mücadele ederken, alternatif tıptan çokça faydalanılıyor. Boğazdaki tahrişleri ve rahat nefes alıp vermeyi sağladığı için, virüsün boğazdan aşağı inmesini önlüyor. Kabuklu bir bitki görünümde olan Udi Hindi, görünüşü ile karanfil veya kuru zencefili andırıyor. Karanfil gibi çiğnendiği takdirde ağız kokusunu yok ediyor. Özel sıvısı diş eti hastalıklarını önlüyor.

Udi Hindi Faydaları Nelerdir?

Özsuyu sayesinde, ağrı kesici özelliği olan Udi Hindi, baş ağrısında etkili olarak kullanılır. Bademcik iltihaplanmalarının da önüne geçen bitki, iyi bir balgam söktürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun direncini artırır.

Bir su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı yağdan koyarak içebilirsiniz. Piyasada birçok marka ve ebatta Udi Hindi yağı bulunmakla birlikte, en güvenilir olanını bulmak size kalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir