Tuzsuz Şampuan Ne İşe Yarar?

Tuzsuz şampuan ismini son zamanlarda sık sık duymaya başladık. Özellikle eve kapandığımız bu günlerde, saç ve cilt bakımına da daha çok dikkat eder olduk. Tuzsuz şampuan, tuz ve sülfat içermeyen şampuanlara deniyor. Son zamanlarda organik saç bakım ürünlerine artan talep ile birlikte tuzsuz şampuanlar da plana çıktı. Tuzsuz şampuanın saçları daha iyi nemlendirdiği ve saç derisine bakım yaptığı söylense de gerçeğin böyle olup olmadığı bilinmiyor.

tuzsuz sampuan

Tuzsuz şampuanı kimler kullanır?
Tuzsuz şampuanı genellikle kıvırcık ve dalgalı saçlara sahip olanlar kullanıyor. Tuzsuz şampuanı kullananlar, kıvırcık saçlarının daha iyi şekil aldığını ve buklelerin daha belirgin olduğunu belirtiyor. Çünkü tuzsuz şampuan saçların daha iyi şekil almasını sağlıyor. Tuzsuz şampuan saç derisinin temizlenmesi konusunda yeterli güveni vermiyor. Cildi derinlemesine temizlemeye yarayan tuzun, bir şampuanda olmaması temizlik hissi için yeterli olmuyor.

Tuzsuz şampuan boyalı saçlar için kullanılabilir mi?
Saçları boyalı olan kişilerin tuzsuz şampuan kullanmasının sakıncalı olduğu söyleniyor. Yeni çıkan bir şampuan türü olduğu için de ileri dönemde ortaya çıkabilecek zararları henüz bilinmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir