Turşu Koronavirüsü Önlüyor Mu?

Koronavirüsten korunmak için bağışıklığın geliştirilmesi gerektiği haberleri sonrası probiyotik gıdalardan olan turşuya karşı ilgi de arttı.

Peki turşu koronavirüse iyi geliyor mu ? Turşunun faydaları neler ? gibi soruların merak edilenler arasında olmaya başladı. Evde kornişon turşusu yapmanın da tarifi de aranmaya başlandı. Peki, Türk mutfağında çok sevilen turşunun faydaları neler? Ev yapımı turşunun faydalarını da sizler için araştırdık.

tursu koronavirusu onluyor mu

Uzmanlar, tavsiyon vs gibi sağlık açısından problemi olmayanlar için ev yapımı turşunun virüslere karşı bağışıklığı yükselterek koruyucu olabileceğini belirtiyor.

Yüksek sodyum, tuz içeriği için yüksek tansiyon, mide problemi, böbrek yetmezliği gibi sağlık problemi olan bireylerde tüketimi tavsiye edilmediğini söyleyen uzmanlar, Sağlıklı bireylerde de ödem sorunu oluşturabileceğinden dolayı turşu tüketilen günlerde yeterli su tüketiminin önemli olduğu belirtiliyor. Özellikle ev yapımı turşu, kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, koruyucu ve katkı maddesi içermediğinden, yapımında daha az tuz ve daha fazla sirke eklenebileceğinden sağlık açısından faydalı olarak bilinmektedir.

Turşunun faydaları nelerdir ?
Özellikle lahana gibi ev yapımı turşular fermente bir besin olduğundan probiyotik yani sağlığa yararlı mikroorganizma açısından zengindir. Böylece bağırsakları ve sindirim sistemini düzenler, kabızlıktan korur, mutluluk hormonu olan serotonin salgılanmasını destekler.

İçeriğinde bulunan sirke ve tuz sayesinde, antimikrobiyal etki gösterir yani mikroplara karşı koruyucu etkisi bulunur. Aynı zamanda çeşit çeşit sebzelerden yapılan ev turşusunun antioksidan kapasitesi artar ve sofrada bulunan salatalar gibi bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Turşu hem lezzet hem de sağlık açısından sağlıklı bir gıdadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir