Türk Telekom Tesellisi

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan Silivri merkezli 5,7 büyüklüğündeki depremden sonra GSM operatörleri işlevini yerine getiremez hale gelmişti. Sevdikleriyle haberleşmeye çalışan milyonlar birden telefona sarılınca hatlar kesilmiş, kimse kimseden kolay kolay haber alamamıştı. Birçok kişi internet üzerinden haberleşmeyi sağlamıştır. Bu durumda WhatsApp hizmeti devam etmekteydi.

turktelekomcekmiyor


Türk Telekom kesintisi
Bir süre sonra Turkcell ve Vodafone normale dönmüş. İletişim devam etmiştir ancak Türk Telekom’a ne olduysa akşam saatlerine kadar kendisine gelememiş, bir türlü hizmet verememiştir. Kullanıcılar haklı olarak isyan ettiler.

Teselli hediyesi 5GB internet
Böyle bir afet durumunda, en gerekli olan anlarda hizmet veremeyen kurum, müşteri kaybetmemek için hediye verme yolunu seçti. Tüm müşterilerine koşulsuz, 2 ay ayrı ayrı olmak üzere 5GB, toplamda 10GB hediye internet vereceğini duyurdu.

Müşteri kaybetti
Hediyeyi bazı müşteriler olumlu karşılarken çoğu tepki gösterdi.
Öyle görünüyor ki Türk Telekom bu sınavdan geçemedi ve birçok müşterisini kaybedecek. Bir afet durumu oluşursa, ki tehlike her zaman var, insanlar sevdikleriyle iletişim kuramazsa cep telefonunun bir önemi kalmıyor.
Umarız ki operatörler altyapılarını daha çok güçlendirmeye çalışır ve gereken dersleri alırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir