Tüm Gün Düşük Derecede Yakmak Mı Akşamdan Akşama Yakmak Mı?

Doğalgaz ücretlerine gelen son zamlarla birlikte herkesin aklında bir soru işareti oluştu. Acaba hangi yöntemi uygularsak doğalgaz faturamız daha az gelir? Çetin kış şartlarında olsak da olmasak da kışın illa ki doğalgazı kullanmak zorunda kalıyoruz. En düşük olacak şekilde kombiyi açma fikrinde olabiliriz.

kombi yakma tasarruf

Kombiyi Tüm Gün Düşük Derecede Yakmak Mı Akşamdan Akşama Yakmak Mı Daha Az Elektrik Harcar?

Birçok kişinin merak ettiği sorunun aslında kesin ve net bir sonucu olduğu söylenemez. Yaşanan bölge ve içinde bulunduğunuz binanın dış cephe kaplaması da çok önemli. Bunların yanı sıra oturduğunuz kat ve dairenizin hangi cepheye baktığı da önem arz ediyor.

Dış cepheniz mantolama yapıldıysa evin ısındıktan sonra soğuması çabuk olmaz. İçerdeki ısı uzun süre muhafaza edilir. Aynı şekilde ara katlarda oturanların da evleri kolayca soğumaz, ısı içerde kalır. Eğer sizin eviniz de böyle yalıtımlı ise kombinizi akşamdan akşama yakmanız faturanıza olumlu etki eder. Gün içinde evde değilseniz, çocuklar da okulda ise kimse olumsuz etkilenmez.

Kuzey cepheye bakan en üst katta veya en alt katta oturan biri iseniz akşamdan akşama kombi yakmakla eviniz ısınmaz. Bir de dairenizde yalıtım yoksa ev kolay kolay ısınmaz. Her kombi açma kapama sırasında fazlaca enerji harcanır. Bu durumda sürekli olarak kısık derecede kombinin açık kalması daha doğru olacaktır.

Sağlıklı ve ekonomik günler dileriz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir