Trüf Mantarı Mucizesi!

Mantarların bazı türleri zehirleyip öldürücü olsa da bazı türler hastalıklar için mucize değerinde olabiliyor. Bunlardan biri de Trüf adı verilen mantarlardır. Trüf türü mantarlar, özellikle meşe, fındık bitkileriyle birlikte birlikte yaşarlar. Trüf mantarları mikoriza oluşturdukları ağaçların köklerinin yayıldığı çevrede, toprağın 5-20 cm. altında gelişirler asla toprak yüzeyine çıkmazlar. Bu yüzden bulunmaları kolay olmaz. Tabii güvenmeden bulduğunuz her mantarı toplamanızı tavsiye etmeyiz.
Trüf mantarı için “kara elmas” terimini kullananlar da vardır. Tanrı ve kralların besini olarak nitelen mantar en değerli tüketim ürünüdür. Trüf mantarının bilinen en önemli faydası ise cinsel gücü artıran eşsiz bir afrodizyak olmasıdır.

Orman Bakanlığı dünya pazarında çok aranan, pahalı bir mantar türü olan trüf için orman alanları kurulacağını bildirdi. Ülkemizin yer altı hazinelerinden olan trüf mantarı, kokusu ve benzersiz aromasından dolayı çok eski zamanlardan beri mutfak kültürlerinde ayrıcalıklı yer tutuyor. Ayrıca parfümeri sanayinde tercih ediliyor. Yörelere göre farklı isimlerle anılan bu mantar türü üzerine çalışmaların artacağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir