Tığ İşi Baykuşlar

Tığ ile yapılan o kadar çok işleme ve süs var ki bir yerden başlayabiliriz. Son yılların moda ikonu olan “baykuşları” tığ işlerinde de görüyoruz. Baykuş yapımını öğrendikten sonra boyutlarını değiştirerek küpelerde, kolyelerde, bilekliklerde de kullanabiliriz. Yapımı aslında çok basit. Eline tığ almış biriyseniz kolayca yapabilirsiniz. İpliklerin rengarenk olması da ayrı bir hoşluk sağlıyor tabii ki.

tig-ile-baykus-yapilisi

Öncelikle belirleyeceğiniz miktarda zincir çekerek başlamanız gerekiyor. Sayısı çok da önemli değil. Giderek büyüyeceği için başlangıçta örneğin 5 zincir yeterli olur. Sonrasında özerini trabzan yaparak doldurun.  Tığ ile istediğiniz biçimde üst kısımlarda şekillendirme yapabilirsiniz. Sonrasında beyaz iple sıkı iğne denilen boşluksuz dolgu yapılarak gözler oluşturulur. Sonuç çok tatlı değil mi?

tig-ile-baykus-yapimi

Benzer baykuş motifleri de bulunuyor. Sizin vereceğiniz şekillere bağlı. Herkesin yapacağı baykuş bu yüzden farklı oluyor. Tombul baykuşlar da yapabilirsiniz.

Aynı tığ işiyle balık motifleri ve kuş motifleri de yapabilirsiniz. Sonrasında tığ işinden tablolar oluşturanlar bile var. Özellikle çocuk odaları için çok sevimli modeller oluşturulabiliyor. Ne mutlu ki böyle marifetli anneler var..

Değişik modeller için galeriye göz atalım. Tığ işinden çocuk şapkalarını da inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir