Tereyağ Saklama Yöntemi

Hazır paketlerde aldığınız tereyağları aldıktan bir süre sonra zamanla yeşermeye başladığını ve sonucunda bozulduğunu görmüşsünüzdür. Çaresini belki de azar azar satın almakta bulmuşsunuzdur. Eğer çok alma taraftarıysanız tabii ki bunun da bir çaresi var. Aslında iki yol var.

Birincisi: tereyağının kullanacağınız kadarını kapalı bir kaba koyup oradan yemeklerinizde kullanmanızdır. Kalanını ise buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklarsanız kalanı bozulmaz ve yine lazım olduğunda çıkarıp kaba aktarırsınız.

İkinci yol ise: aldığınız tereyağının tamamını bir tencereye koyup ısıtmak. Tereyağı belli bir süre sonra eriyecektir. Biraz daha ateşte durunca kaynamaya başlar. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha ocakta dursun. Üzerinin köpüksü olduğunu göreceksiniz. Bu köpüğü bir kenara ayırın. Tereyağı kaynadıkça peynir gibi kokacak. O kısmı ayırın. Pürüzsüz bir sıvı kalır. Bu kalan tereyağının has kısmıdır. Bir kaba döküp buzdolabının alt kısmına koyduğunuzda hiç bozulmadan aylarca kalabilir. Her yemekte oradan alıp kullanabilirsiniz.

Ayırdığınız köpük kısmını da hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Böreklerinizin içine koyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir