Tencere Tava ve Kek Kalıbında Titanyum Kaplama Nedir?

Titanyum, artık alanını daha da genişletti ve tava, tencere ve kek kalıplarıyla karşımıza çıktı. Mutfakta sağlıklı pişirme yönteminin yeni trendi olan titanyum kaplama hakkında her şeyi sizlerle paylaşıyoruz.

tencere tava ve kek kaliplarinda titanyum kaplama nedir

İnsan vücuduna çok iyi uyum sağladığı için birçok farklı üründe kullanılan titanyum, artık mutfaklarda da hayatımıza girdi. Doğal ve sağlıklı olması, dayanıklı ve yapışmaz olması gibi özellikleriyle ile fark yaratan titanyum kek kalıbı, tava ve tencereler, dünyada başlayan gelişmelerin ardından ülkemizde de artık her yerde satışa sunuluyor. Titanyum genellikle yapışmaz ve dayanıklı olduğu için ülkemizde de oldukça tercih edilmeye başlandı. Hiç yağ kullanmadan dahi istediğiniz yemekleri yapabilirsiniz ve bu sayede sağlıklı lezzetlere ulaşabilirsiniz. Üstün dayanıklılık ve yapışmazlık özelliğine sahip olduğu için hiç düşünmeden bu ürünleri satın alabilirsiniz.

Titanyum çelik kadar dayanıklı ve bu kadar dayanıklı olduğu halde ondan %45 daha hafiftir. Titanyum aynı zamanda alüminyumdan %60 daha ağır olduğu halde, 2 kat daha dayanıklıdır. Titanyum kaplama olan tava tencere ve kek kalıbı gibi ürünler yapılan testlere göre daha uzun ömürlü olabiliyor. Titanyum kaplama mutfak gereci satın alırken kaplamanın kaç kat olduğuna da dikkat edilmesi gerekmektedir. Çok katmanlı ürünlerin daha dayanıklı olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Titanyum granit gibi isimlerle de bilinen bu ürünler aslında benzer veya aynı kaplama olabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir