Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir?

Etrafımızın virüslerle çevrili olduğu dönemde, yaşadığımız mekanların hijyenik kalmasına özen gösteriyoruz. Sürekli olarak elimizde olan cep telefonlarının birçok bakteri ile dolu olduğunu ve dünyanın en kirli eşyalarından biri sayıldığını biliyor muydunuz?

telefon nasil dezenfekte edilir

Akıllı telefonlar nasıl dezenfekte edilir?
Telefonunuzu kapatın ve telefon kılıfını çıkarın.Bütün büyük telefon üreticileri kimyasal sıvı, jel ve aşındırıcı ıslak bez kullanılmaması yönünde uyarılarda bulunuyor. Bunun sebebi ise ekranın koruyucu tabakasına zarar verebilme ihtimali. Mikrofiber bezi su ve evde kullanılan sabunla ıslatın. Nazikçe telefonun yüzeyini bu nemli bezle silin.

Giriş çıkışlardan telefona su kaçmamasına dikkat edin. Çünkü suya dayanıklı telefonlar bile zaman içerisinde koruma özelliğini yitirebiliyor. Son olarak telefonunuzu temiz bir mikrofiber bezle kurulayın. Sadece su ve sabun kullanmak bile telefonunuzdan bakteri ve virüsleri etkili bir şekilde temizleyebilir. Ve bunu da küçük bir cihaz ile test edebiliriz. Cihaz, telefonunuzdaki bağış ışık birimi (RLU) değerlerini gösteriyor. Böylece, telefonunuzdaki mikropları ölçüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir