Swap Testi Nedir, Swap İzi Ne Demek, Nasıl Yapılır?

Müge Anlı’nın programında konuşulduktan sonra gündeme oturan ve merak edilen swap izi, suçluların kısa sürede ortaya çıkmasında oldukça etkili bir yöntem. Swap izi nedir ? Programda katil zanlısını bulmak için swap izinin testi yapılarak analiz edilmeye çalışılması, bu yöntem hakkında araştırmalara neden oldu. Swap testi nedir ?

swap testi nedir swap izi ne demek nasil yapilir

Kriminoloji alanında da kullanılan swap, İngilizce “değiştirmek” anlamına gelmektedir. Swap testi ne demek  ? Swap, suç olaylarında şüphelilerden pamuklu çubuk, yapışkan bant ve çeşitli numune alma araçları yardımıyla alınmaktadır. Yapılan bu işleme ise Swap izi denmektedir. Swap izi genel olarak kan izi, barut izi ve çeşitli izlerden oluşmaktadır.

Swap izi genellikle doku, tükürük, barut, kan ve çeşitli şekillerde DNA örneklerinden elde edilen izlerdir. Swap İzi almak ise bu kanıtların elde edilmesi amacıyla kullanılan yöntemlere verilen isimdir. Barut kan veya diğer izlerin tamamına swap izi adı verilir. Herhangi bir olayla ilgili o ortamda bulunup bulunmadığını kanıtlamak amacıyla swap raporu oluşturulur. Wwap izi, suçluların ortaya çıkmasına yardımcı olurken mahkemelerde de birincil delil olarak kullanılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir