Sütyende A,B,C,D Cup Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Sütyen bedenini doğru şekilde hesaplayarak öğrenmek önemlidir. Doğru ölçüde sütyen alışverişi yapmak kıyafetlerin üzerinize daha iyi oturmasını sağlar. Yanlış bedende alınan sütyen günlük hareketlerinizi kısıtlarken, bedeninizin olduğundan farklı görünmesine neden olabilir. Sütyen ölçüsü için iki farklı hesaplama yapılır.

Sütyende C Cup D Cup Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Cup yani kap ölçüsü göğüs ucundan yapılan ölçümdür. Kap ölçüsü bir anlamda göğüslerin büyüklüğünü ifade eder. A Cup en küçük göğüsler, DD veya E Cup ise en büyük göğüsler için kullanılır.  Göğüslerinizin sütyen kabı içinde kusursuz görünmesi için önemlidir.

cup olcusu nasil alinir

Yukarıdaki sol resimde gösterilen şekilde, göğüs ucu üzerinden alacağınız ölçü ise sütyeninizin A, B, C, D gibi rakamlarla ifade edilen Cup bedenidir. Resim üzerinde mesurayı nereden tutarak ölçmeniz gerektiği gösterilmiştir. Göğüs ucu üzerinden ölçü alınmalıdır. Örneğin göğüs çevrenizin ölçüsü 95 cm ise sütyeninizn cup ölçüsü B ‘dir. Cup ölçüsü göğüs büyüklüğünü ifade eder. A Cup en küçük, DD ve E Cup ise en büyük göğüsleri ifade eder. Standart beden B Cup’dır, ürün üzerinde Cup belirtilmemişse B dir. Örneğin 80B ile 80C sütyenlerde beden ölçüsü (sırt genişliği) aynıdır fakat göğüs büyüklüğü C cup sütyende biraz daha büyüktür. Sağdaki resimde ise beden ölçüsü alınmıştır. Bazı online iç çamaşırı alışverişlerinde cup ibaresi daha çok kullanıldığı için sütyen bedenini öğrenmekte fayda vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir