Sudocrem Her Gün Kullanılır Mı?

Sudocrem anneler arasında çok popüler olan bir pişik kremi. Adını hemen hemen duymayan yoktur. Anne adayları, daha bebek doğmadan birer tane bu kremden edinir. Menşei İrlanda olan pişik kremi, sürüldüğünde ciltte bir koruma tabakası oluşturuyor ve idrarın cilde temas etmesini önlüyor. Kremin tanıtımları yapılırken zararlarından bahsedilmediği için veya yanlış bilgilendirmeler sonucunda sanki yan etkisi olmayan, tamamen doğal bir kremmiş gibi görünüyor. Oysa ki Sudocrem Parafin ve BHA içeriyor.

BHA, Salisilik Asit anlamına geliyor. Bu kısaltmanın ne olduğunu bilmeyen anneler, bebeklerinin cildine BHA’lı kremi hiç çekinmeden her gün kullanıyorlar. Asit içeren bir kremi kim bebeğine sürmek ister ki? Bu yüzden Sudocrem aslında geçmeyen pişiklerin tedavisinde kullanılmalıdır. Lütfen bu konuda daha bilinçli olalım.
İçerdiği Salisilik Asit sayesinde sivilce tedavisinde de kullanılmaktadır. Aynı zamanda egzama ve geçmeyen yaraların tedavisinde de kullanılan Sudocrem aslında masum bir krem değildir. Pişik oluştuğu anda kremi kullanmak gerekir. Yani her gün kullanmak iyi değildir.

Çinko Oksit, Benzil Benzoat da içeren Sudocrem’i ciltteki lekeler ve sivilce izleri için kullandığını söyleyen ünlüler de bulunuyor. Bunlar arasında Demet Akalın ve İclal Aydın da bilinenlerden.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir