Su Kefiri Nedir Faydaları Nelerdir

Özellikle çocuklar için oldukça ilgi çeken bir içecek alternatifi. Meksika’dan gelen bu su kefiri taneleri sağlık, şifa deposu ve mucize bir içecek haline geliyor.

su kefiri nedir faydalari nelerdir

Gazlı içeceklere karşı bir alternatif olan ve zararı olmayan su kefiri, sosyal medyada oldukça popüler hale geldi. Peki sağlıklı yaşamın yepyeni gözdesi su kefiri nedir ? su kefiri nasıl yapılır ? su kefirinin faydaları nelerdir ?

Fermante bir gıda olan kefir, eski zamanlarda Kafkas halkının uzun ömürlü olmasının sırrı olarak kabul ediliyordu. Suyun mayalanması ile elde edilen kefir de içerdiği faydalı probiyotik bakteriler sayesinde hastalıklara karşı mucizevi bir gıda. Su kefiri de tıpkı bilinen kefir gibi meydana gelen ve içeriğinde bulunan yararlı probiyotik bakteri sayesinde bağırsak florasını düzenleyen çok faydalı bir içecek. Bakteri, maya ve polisakkaritlerin birleşerek oluşturduğu jel formunda bulunan kristalize sağlık taneleridir.

Su kefirinin Kafkas kökenli süt kefirinden farkı Meksika kökenli ve bitkisel kaynaklı olmasıdır. Şekerli tatta bir öz suyu bulunan opuntia cinsi kaktüsün etrafından simbiyotik ilişki içerisinde olan bakteri ve maya kolonilerinden oluşmaktadır. Su kefiri üretilmez ve ortaya çıkması için elde edilmesi ve çoğaltılması gerekmektedir.

Süt ürünleri tüketmeyenler için çok iyi bir alternatif olan su kefirinin içeriğinde yoğurttan çok probiyotik bakteri bulunmaktadır. Ayrıca sağlık nedeniyle süt ürünleri tüketemeyen kişiler de su kefirini rahatlıkla tüketebilmektedir.

Tam bir bir sağlık deposu olan su kefirini yapmak da oldukça kolay. Kefir tanecikleri, su, meyve parçaları ve şeker eklenerek 24-48 saat fermente edilerek oluşturulabilir. Asitli içeceklere en büyük rakip olan su kefiri, mayalanma sağlandığında laktik asit, ethanol ve karbondioksitli sağlıklı bir gazlı içecek halini almaktadır.

Unutulmamalıdır ki probiyotikler gıdalar, kanserin önlenmesine, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, ve bağırsak hastalıklara karşı korunmak için çok faydalıdır. Bağışıklığı güçlendirir ve kabızlık sorununa karşı da oldukça faydalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir