Su İçmeyenlere Öneriler

Günde en az iki litre su içmemiz gerektiği söyleniyor ancak su içmeyi sevmeyince bu iş o kadar kolay olmuyor. Peki nasıl daha fazla su içebiliriz. Bir bakalım:

Denge suyu: Metabolizmamızı denge altında tutan aromalı sıvı karışımınızı 3 litre suyun içerisine 2 adet çubuk tarçın, 1 orta boy yeşil elma, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 adet limon ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Günaydın suyu: Metabolizmanızın da uyanması için güne başlarken 1 bardak sıcak suyun içerisine 1 dilim limon, 1 parça zencefil, 2-3 adet tane karanfil, 1 adet çubuk tarçın, 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz.

Tok tutan yeşil sıvı: İştahınızı kontrol edemiyorsanız kendinizi aç hissettiğinizde 1 adet kabak, 3-4 salatalık, 1/2 demet maydanoz ve naneyi katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra dilediğiniz kadar içebilirsiniz.

Detoks ayranı: Ara öğünlerinizde tok kalmanızı destekleyecek detox ayranı hazırlayabilirsiniz. 3 kaşık yoğurt içerisine, mineral dengenizin sağlanması için 1 adet maden suyu, maydanoz, dereotu ve naneyi blenderdan geçirip ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Metabolizma hızlandırıcı çay: 1 adet yeşil elma, 1 tane limon, 2 adet çubuk tarçın, 2-3 adet kakule ve 3-4 adet tane karanfili 1 litre su ile kaynatın. Antioksidan özelliklerini kaynama ile kaybeden bitkileri ocaktan aldıktan sonra ekleyin. 1 tatlı kaşığı beyaz çay, 1 tatlı kaşığı karahindiba, 1 avuç mısır püskülü ve 10 adet kiraz sapı ekleyip 15dk demleyin. Gün boyunca sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Detoks sebze suyu: 3 salatalık, 2 kırmızıbiber, 1 elma, 100 gram ıspanak ve 1 limon suyu taze sıkılıp bir hafta boyunca kahvaltılarda tüketilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir