Su İçmenin Yolları

Sağlıklı bir insan olarak günde ortalama 2 litre su içmemiz gerekiyor. Su içmek birçok hastalığın önleyicisi olabiliyor. Çok su içmeyi sevmeyen bir insanı su içmeye zorlamak kolay olmuyor. Aklımıza gelmiyor ya da zorla içiyor olabilirsiniz. Bir de aşağıdaki yolları deneyin:

1- Kendi lezzetinizi ekleyin 

Suyu tek başına içmek sıkıcı veya zor olabilir. Bunun yerine mağazalarda da gördüğümüz tatlandırıcılardan veya doğal olarak karpuz parçaları, nane veya portakal dilimleri ekleyebilirsiniz. Tadının daha da artması için birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz.

2- Baharat ekleyin 

Yemeklerinize pul biber ekleyin. Bu yolla akşam yemeğine kadar yaklaşık bir sürahi su içebilirsiniz. Ayrıca çalışmalarda pul biberinde metabolizmayı hızlandırmada etkili olduğu bulunmuştur.

3- Telefonunuzu kullanın 

Evet, bunun için kullanabileceğiniz birkaç uygulama var. Uygulamalar size zor geliyorsa gün boyunca size su içmeyi hatırlatması için telefonunuzda birkaç uyarıcı ayarlayın.

4- Gerçekten kullanabileceğiniz bir filtre alın 

Sizin filtreniz buzdolabında çok fazla yer kaplıyor veya bardakta iz mi bırakıyor. O zaman bunları değiştirme zamanı geldi. Sürahi şeklinde yeni bir filtre alabilirsiniz. Bunlar Hindistan cevizi karbonundan, ipekten yapılmış veya bitki bazlı olabilir hem de suyun üzerinde siyah pullar bırakmaz.

5- Yanınızda su bulundurun 

Çoğumuz su almak için sık sık yerimizden kalkmıyoruz. Diyelim ki tüm gün yolda veya masa başında kaldınız veya hiçbir bahaneniz olmasa bile çantanızda veya masanızda mutlaka su bulundurun. Sürekli masa başında çalışıyorsanız her zaman hatırlatıcı konumda suyunuz ve bardağınız olsun.

6- Spor salonuna hazırlıklı gidin 

Siz kaslı kişilerin sürekli su odasına gidip litrelerce su içtiğini mi sanıyorsunuz? Bir su şişesi almadan spor salonuna gitmek ve içecek almak için koşu bandını duraklatmak siz dakikalar kaybettirecektir. Bu yüzden spor salonuna hazırlıklı gidin.

7- Cüzdanınızı düşünün

Restoranlarda sadece su sipariş edeceğiniz üzerine anlaşma yapın, böylece hem nakitten hem de kaloriden kar edersiniz. Çoğu restoran zaten filtreleme sistemi kullanıyor büyük ihtimalle bir bardak su için ödeme yapmak zorunda kalmazsınız.

8- Suyunuzu yiyin 

Bu tam olarak hile değil, sudan zengin gıdalarla teknik olarak su içebilirsiniz. Örneğin kavun, kereviz, salatalık veya hafif sulu bir çorba içebilirsiniz.

9- Bir meze gibi düşünün 

2010 yılında “Journal Obesity” dergisinde yapılan bir çalışmada yemek yemeden önce su içmenin kilo verme üzerinde olumlu etkileri olduğu bulunmuştur. Bir bardak daha fazla su içmek kilo vermenize faydalı olacağı için suyunuzu arttırma konusunda bu sizin için iyi bir motivasyon kaynağı olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir