Squid Game Kurabiyesi Nedir Nasıl Yapılır?

Squid Game, borca batmış ve çaresizlik içindeki 456 insanın, peş peşe altı oyun kazanırlarsa 39 milyon dolarlık ödülü alıp gidebilecekleri umuduyla, kanlı bir hayatta kalma yarışmasının cazibesine kapılmasının hikayesi. Tek bir sorun var: Elenirlerse, bunu yaşamlarıyla ödüyorlar. Oyunlar basit gibi görünse de bedeli ağır oluyor. Her bölüm 60 dakika sürüyor ve dizi 9 bölümden oluşuyor.

Netflix üzerinden izlenebilecek olan Güney Kore dizisi, en çok izlenen Netflix dizisi olmayı başardı. Dizideki oyunlardan biri olan kurabiye içindeki şekli çıkarma sosyal medya fenomenlerinin yeni trendi oldu. Squid game kurabiyesini yaparak şekli kurabiyeyi kırmadan çıkarmak gerekiyor.

squid game kurabiyesi

Squid Game kurabiyesi tarifi
Kurabiye için 2 yemek kaşığı toz şeker bir tavaya koyulur. Kaşıkla karıştırarak şekerin erimesi sağlanır. Eriyen şekere 1 çay kaşığının ucu ile karbonat eklenir. İyice karıştırılır ve kıvam aldığı görülür. Yağlı kağıt üzerine karışım hızlıca dökülür. Hızlı olmak gerekiyor çünkü şeker hızlı donuyor. Bu sırada istenilen şekil verilir. Kurabiye donduktan sonra onu kırmadan şekil çıkarılmaya çalışılır. Bu kurabiyeye Dalgona şekeri kurabiyesi de denir.
Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir