Soğuk Buhar İle Sıcak Buhar Arasındaki Fark Nedir?

Buhar Makinesi Nedir ve Hangi Durumlarda Tedavi İçin Kullanılmalıdır?

Buhar makinesi satın almadan önce, akıllara gelen birçok soru bulunuyor. Buhar makinesinin hangi amaç için alındığı önemlidir. Buhar makinesi genellikle, yaz aylarında yükselen, kış aylarında ise düşen nemi dengelemek için satın alınan bir üründür. Solunum problemi yaşayan, boğazlarında sıkıntı olanlar için hayatı kolaylaştırır. Astım veya alerjisi olan kişilerin buhar makinesi kullanması tavsiye edilmez. Su tanklarındaki suyun her kullanım öncesi yenilenmesi ve tankların düzenli olarak deterjan ile temizlenmesi gerekir.

soguk buhar makinesi

Soğuk Buhar İle Sıcak Buhar Arasındaki Fark Nedir?

*Soğuk buhar makinesi insan kulağının algılayamayacağı hızdaki yüksek frekans titreşimler ile suyu buharlaştırır. Sıcak buhar makinesi ise içerisinde bulunan elektrotlar aracılığıyla suyu kaynatır ve buharlaştırır. Dolayısıyla, sıcak buhar makinelerinde yanma riskine dikkat edilmelidir.
*Soğuk buhar makinesi sıcak buhar makinesine oranla 4 kat daha az elektrik harcar.
*Soğuk buhar makinesinde damıtılmış (distile) su kullanılması gerekir. Çünkü musluk suyunda bulunan bazı mineraller soğuk suda birikerek mikropların bu yüzeylere yerleşmesini ve üremesini kolaylaştırır. Sıcak buhar makinesinde ise bakteri ve mikropların üremesi daha zordur.
*Soğuk buhar makineleri sıcak buhar makinelerine oranla daha sessiz çalışır. Bu da özellikle bebek odalarında kullanımı kolaylaştırır.

-kaynak:medicana

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir